• График работы
  • Пн.-Пт.: 9:00-18:00
  • Каталог товаров

    Промисловий пилосос - незамінний інструмент при будівництві та ремонті.

    Промисловий пилосос - незамінний інструмент при будівництві та ремонті. - Инсел

    Виконання ремонтних робіт, а також будь-які види будівництва всередині приміщень не обходяться без великої кількості будівельного сміття або пилу. Для їхньої утилізації не рекомендується використовувати звичайний побутовий пилосос, тому що його технічні можливості не дозволяють справлятися з такими завданнями. Для цієї мети існують спеціальні промислові пилососи, що відрізняються від побутових аналогів більш високою потужністю та корпусом із міцних матеріалів.

    Сфера застосування

    Перш ніж купити промисловий пилосос, слід визначитися, для якого виду прибирання його потрібно використовувати. Для початку необхідно ідентифікувати складові присутнього в приміщенні пилу. Орієнтуватися можна за спеціальною класифікацією, яка описує різні види пилу, що дозволяє купити промислові пилососи з необхідним функціоналом. Відповідно до класифікації пил поділяється на такі класи:

    • L – пил, що не становить небезпеки. До цього класу відносять такі матеріали, як глина, фарби, гіпс, сульфат кальцію, слюда, деякі добрива та лаки на будь-якій основі. З пилом від цих матеріалів легко впоратися найпростіший промисловий пилосос, ціна якого трохи перевищуватиме вартість побутової моделі.
    • М – пил, що є середнім рівнем небезпеки. Як приклад можна навести пил, утворений від роботи з мідним дротом, жерстю, марганцем, нікелем, деревом та ін. У цьому випадку, пилосос промисловий повинен мати технічну можливість малопилової утилізації.
    • Н – найвищий клас небезпеки. До нього можна віднести азбест, барвники, бактерії з мікробами та вірусами, а також канцерогенний пил. Ці матеріали в будівництві застосовуються не часто, але якщо вони є, необхідно потужний промисловий пилосос купити з фільтром, що забезпечує безпилову утилізацію відходів.

    Звичайно, чим вищий клас пилу, тим більшими будуть на промислові пилососи ціни. Однак можна заощадити, вибравши універсальний пилосос, і відмовившись від зайвих для вас якостей. Наприклад, знаючи, що вам потрібно прибирати тільки дерев'яний пил або відходи від гіпсу, немає сенсу переплачувати за вибухобезпечність.
     

    Де не застосовуються промислові пилососи

    Незважаючи на те, що універсальні промислові пилососи купити можна для утилізації пилу всіх класів, існують деякі обмеження щодо їх застосування. Зокрема, їх не можна використовувати для збирання цементу, дрібнодисперсного та вибухонебезпечного пилу, горючих рідин. Також протипоказано чищення димоходу з їх допомогою. Для виконання цієї роботи створено іншу спеціалізовану техніку. Але є і важлива позитивна сторона – такі пилососи можна експлуатувати замість побутових аналогів, для прибирання території біля будинку або в гаражі.
    Промисловий пилосос - незамінний інструмент при будівництві та ремонті. - Инсел

    Фільтраційна система

    Промислові пилососи комплектуються фільтраційною системою. Вона дозволяє виконати вологе або сухе прибирання, для яких не знадобиться зміна фільтрів. Також передбачено можливість використання фільтраційного мішка для збирання сухого сміття з паперу або нетканого матеріалу.

    Рекомендується промислові пилососи купити з функцією автоматичного вимкнення при досягненні в баку максимального значення рівня рідини. Також у промислових моделях передбачено автоматичне або напівавтоматичне віброочищення фільтра, що засмітився. Все це продовжує термін служби приладу, особливо якщо пилосос використовується для збирання бетонного пилу, що має велику питому вагу. Звичайно, такі агрегати мають високу вартість, але можна заощадити, обравши модель із напівавтоматичною системою. Таким чином ви зможете купити пилосос промисловий, ціна якого буде меншою, а для використання функції вібраційного очищення достатньо натиснути на кнопку.

    Технічні характеристики

    Багато хто вважає за краще вибирати потужні промислові пилососи, ціна яких виправдовує себе довговічністю агрегату. Справа в тому, що потужні пилососи ніколи не працюють на максимальній межі, що дозволяє довше зберігати ресурс, збільшуючи тривалість терміну експлуатації. Недолік таких моделей – це великі габарити та велика вага. Тому, при виборі потужного агрегату, необхідно вибирати варіант з коліщатками, що полегшують транспортування.

    Показник швидкості та якості прибирання залежить від об'єму повітря, що поглинається в хвилину. Чим він більший, тим швидше буде завершено прибирання. У ряді моделей для зміни сили тяги передбачена механічна засувка, а інші мають спеціальний електронний регулятор. Вони дозволяють змінювати силу тяги, залежно від ступеня забруднення приміщення. Як правило, потужні моделі постачають опцією плавного пуску за рахунок обмеження пускового струму. Це знижує навантаження на мережу під час запуску.

    Бак для збору сміття може бути пластиковим або нержавіючим. Обидва матеріали не взаємодіють із водою.

    Додаткові функції

    • Розетка на пилососі. Багато пропонованих промислових пилососів забезпечені розеткою електроживлення 220 Вольт для підключення іншого електричного обладнання. При синхронізації двох пристроїв досягається високий рівень зручності в роботі та економиться електроенергія завдяки роботі тільки одного блоку живлення в конструкції пилососа. Дізнатися сумарну потужність пристроїв, що підключаються можна з технічного паспорта, що додається до пилососу.

    • Злив для рідини. При необхідності використовувати агрегат для збирання рідких відходів, у конструкції може бути передбачена зливна горловина. Її завдання - спустошити бак, не вимагаючи при цьому розібрання пилососа. Однак цей додатковий елемент майже завжди згодом приносить додаткові проблеми з надійністю та герметичністю бака.

    • Видування. Рідкісна функція для сучасних промислових пилососів. На ринку є моделі з такою можливістю, але їх кількість обмежена. При цьому навіть знайшовши модель з функцією видування, не варто розраховувати замінити пилососом компресор для пневматичного інструменту.
      Промисловий пилосос - незамінний інструмент при будівництві та ремонті. - Инсел

    Доступні аксесуари

    Крім заводської комплектації, практично до будь-якої моделі промислового пилососа можна придбати додатковий комплект аксесуарів, що розширюють його функціонал. Як правило, додатковий набір включає допоміжні шланги і кілька насадок (стандартна для підлоги, вузьких місць), що підвищують ефективність прибирання. Для підключення аксесуарів від іншого виробника, найчастіше доводиться придбати адаптер для з'єднання патрубків. Паперові мішки для збирання пилу також відносяться до додаткових аксесуарів. Як правило, вони мають стандартні розміри, а тому з покупкою не виникне проблем.