• График работы
  • Пн.-Пт.: 9:00-18:00
  • Каталог товаров

    Ножівка по дереву: види, особливості, технічні нюанси

    Ножівка по дереву: види, особливості, технічні нюанси - Инсел

    Пила по дереву є дуже поширеним інструментом, вона використовується для проведення столярних, теслярських та інших видів робіт у професійних або побутових умовах. Якщо ви плануєте купить ножовку по дереву, необхідно звернути увагу деякі особливості вибору, і врахувати вид інструмента.

    Для професійного використання знадобиться якісний інструмент, здатний забезпечити точне розпилювання сухого дерева та гарантувати відведення тирси в процесі роботи.

    Види ножівок по дереву

    Пилка по дереву буває наступних видів:

    • Для сухої деревини. Зуби мають форму рівнобедреного трикутника (кут 45-55 градусів), який ідеально підходить для організації поперечного зрізу. Виріб робить обережний зріз, з ним легко працювати. Але використовувати ножівку для розпилу мокрого дерева не рекомендується – зуби деформуватимуться, і якісного зрізу не вийде.

    • Для гілок, дрібних заготовок, свіжого дерева. Інструмент розрахований на роботу з матеріалом завтовшки від 7 до 12 см. Якщо вам потрібна саме така ножовка по дереву, купить її можна тільки з невеликим довгим, вузьким полотном, тому цей інструмент не розрахований на великі навантаження.

    • Для виробництва меблів. Мають зубці-гачки, які розташовані під кутом 45-60 градусів, завдяки чому можна зробити розпил, за якістю схожий на результат роботи з лобзиком або циркулярною пилкою. Рекомендується працювати лише вздовж волокон деревини.

    • Універсальний інструмент. Має комбіновані зубці, тому використовується для роботи з будь-яким видом деревини. Кут і розміри зубів різні, але чим вони гостріші, тим якісніше і точніше вийде зріз.

    • Лучковая пила. Призначається для пиляння подовжньо, складається з полотна, натягнутого на основу. Неймовірно широкий спектр робіт дозволяє виконати лучкова пилка: купити можливо інструмент для розпилювання по прямих, кривих лініях тощо.

    Ножівка по дереву: ціна та основні параметри покупки

    Врахуйте довжину полотна. Короткі пили до 300 мм призначені для різання дощок, тонких полотен, брусків і т.п. Якщо потрібна будівельна ножовка по дереву, купить в Киеве рекомендується інструменти із довжиною полотна від 450 до 500 мм. Загальне правило вибору: розмір має бути вдвічі більше габаритів матеріалу, призначеного для розпилу.
    Ножівка по дереву: види, особливості, технічні нюанси - Инсел

    Також зверніть увагу на розміри зуба. Невеликі зубці забезпечують більш точний та акуратний зріз, яскравим прикладом такого рішення є пила лучковая. Купить лучковую пилу, як правило, рекомендується для організації акуратного розпилу. Існують також лучковые пилы для зрізу по кривих лініях, вузькі спеціалізовані ножівки для роботи з гілками тощо. У свою чергу, великі зуби забезпечують швидкий темп роботи та грубіший зріз.
    Ножівка по дереву: види, особливості, технічні нюанси - Инсел

    Значення має вид заточки. Стандартний варіант – трикутник, такі виды ножовок по дереву можна заточувати, повертаючи інструменту колишню функціональність.

    Виберіть надійний матеріал полотна. Вузька, універсальна, лучковая пила — цена будь-яких інструментів, призначених для роботи з деревом, залежить від типу металу, що використовується у виробництві. Сталь є найкращим та єдиним варіантом для гарантії якісного результату. Ножівки вищої якості виробляють із твердої сталі 45 HRC, для зубів застосовується метал з твердістю 55-60 HRC.

    Що ще потрібно врахувати, роблячи вибір

    • Ціль використання інструменту. Для виконання столярних робіт, рекомендується купить пилу по дереву з дрібними зубами, що забезпечить точність розпилювання. Великі зуби підійдуть для теслярських робіт.

    • Частота застосування. Для разового використання краще вибрати інструмент із зубами з гартованого металу. Така пила для дерева має досить великий ресурс, також немає потреби у її заточуванні чи розводі.

    • Рукоятка. Лучшие ножовки по дереву пропонуються з цільнолитими ручками з пластмаси, прогумованої основи тощо. Останній варіант є найпоширенішим і зручнішим, дешевшими будуть ручки, виготовлені з двох пластмасових половинок. Також рукоятка може бути класичною та перекидною, що передбачає заміну полотна.

    Якщо вам потрібна якісна пилка по дереву, ціна на такий інструмент не повинна бути підозріло низькою. Щоб уникнути підробок, слід вибрати та купити ножівку по дереву в Україні у профільному магазині.