• График работы
  • Пн.-Пт.: 9:00-18:00
  • Каталог товаров

    Вибір абразивного круга: на що звернути увагу

    Абразивний круг призначений для різання металевих виробів та будівельних матеріалів – цегли, шиферу, гіпсокартону тощо. Спеціальні види кругів виконують прорізи, зачищають та полірують поверхні. Щоб робота була ефективною та безпечною, потрібно навчитися вибирати круг залежно від сфери використання, швидкості обертання та інших характеристик. При покупці в першу чергу необхідно ознайомитися з інформацією, що відображається на диску, і правильно зрозуміти написи та позначення.

    • Тип обладнання

    Найперше і найважливіше – тип устаткування, для якого призначений круг. Дивлячись на відповідну піктограму, легко визначити, чи йдеться про верстат або ручний інструмент. Абразивний круг є робочою насадкою на УШМ – кутову шліфувальну машину, тому для побутових цілей потрібно придбати диски, що підходять до стандартної «болгарки».

    • Зернистість абразиву

    Шороховатість поверхні може бути різною. Ця властивість визначається зернистістю та маркується за загальноприйнятою системою FEPA. Літера F і число поряд – на що слід орієнтуватися. Найменші числа означають більшу зернистість. Грубий абразив F16-24 підходить для товстого металу. Середній – F30-60. Дрібний – від 70 до 220. Деякі виробники використовують власний варіант маркування.

    • Діаметр круга

    Діаметр відрізного диска повинен відповідати параметрам УШМ. Круги для побутового застосування виробляють з діаметром 115, 125, 150, 180 та 230 мм. Великим диском простіше та швидше працювати з міцним та товстим матеріалом з металу, коли як круги 115 та 125 знаходять універсальне застосування: їх закріплюють на компактних та зручних побутових болгарках. Діаметр посадкового отвору – стандартні 22 та 32 мм. Диски з маленьким отвором 10 мм та діаметром 80 та 100 мм призначені для електродриля.

    • Швидкість обертання

    У цьому випадку треба бути максимально уважним, т.к. не можна купувати диск із неприпустимою швидкістю обертання. Цей показник вказується на диску. Також використовується кольорове маркування. Смуга білого кольору означає обмеження до 25-35 м/с, синього – 45-50 м/с, жовтого – 60 м/с, червоного – 80 м/с, зеленого – 100 м/с. Вузькоспеціалізовані круги позначені графічно, для якого виду матеріалу вони призначені для каменю, кераміки і т.д.